DE KRACHT VAN HERHALING
Elke dag worden mensen geconfronteerd met meer dan 5.000 reclameboodschappen. Actualiteit speelt daarin een grote rol. De media geven de agendapunten aan waarover mensen praten.
Zaak is dus dat je daar met je reclamecampagne op in haakt. Dat vereist goeie kennis van de actualiteit en van de toegevoegde waarde van je merk daarin. En dat vereist een gedegen kennis van je merkwaarde en een creatieve invulling van je campagne.
De ReclameSjef stelt daarom samen met jou vast waarover je het wanneer kan hebben tegen je doelgroep. Dat is de beste garantie om tussen al die 5.000 reclame-uitingen onthouden te worden.
Terminologie op een rij
ADVERTENTIE, [v, de}
Een advertentie is een promotie-middel voor bedrijven of instellingen.
Bedrijven of instellingen publiceren een advertentie om meer bekendheid te krijgen voor hun bedrijf, dienst of product.
Een advertentie is meestal commercieel, maar er wordt ook reclame gemaakt voor producten, diensten of bedrijven zonder winstoogmerk.
Advertenties zijn te vinden in kranten, tijdschriften, magazines en op internet. Op internet heten het banners, ads. Ook op televisie zijn er advertenties: namelijk reclame-commercials.
ADVERTORIAL, [v, de]
Een advertorial is een advertentie met vaak meer tekst, opgemaakt alsof het een artikel van de redactie van een krant of tijdschrift is, waarin de advertentie geplaatst wordt.
Een advertorial lijkt meer op een artikel dan een advertentie.
Het lettertype en de opmaak van de advertorial moeten daarentegen wel anders zijn dan de rest van de kranten- of tijdschrift-artikelen.
Dit om verwarring en misleiding van de lezers te voorkomen.
PUBLICITEIT, [v, de]
Publiciteit is de redactionele aandacht in de media.
Dat kan een artikel in een krant, tijdschrift of magazine zijn.
Maar ook een TV opname voor een omroep of een artikel in een nieuwsblog/ vlog, interview bij een podcast.
Het initiatief hiervoor kan liggen bij de organisatie of bij de redactie.
Interesse hiervoor kun je opwekken met een persbericht of gepersonaliseerd bericht naar een organisatie of een redactie.
BRANDING
LAAT JE INSPIREREN
Is adverteren op papier beter?
Dat verschilt natuurlijk heel erg veel wat de aard van je bedrijf is en op welk medium je doelgroep het meest te vinden is. En dan speelt nog mee wat je wilt dat je je doelgroep laat doen. Wil je dat ze actief reageren (lean forward) of wil je jouw boodschap ‘inmasseren’ als ze ontspannen zijn (lean backward).
Feit blijft wel dat een combinatie tussen online en offline de beste strategie is. Je zichtbaarheid is vaak niet alleen van 1 medium afhankelijk. Vandaar dat een combinatie de beste resultaten geeft.
Hoe lang gaat een advertentie mee?
Als je advertentie ontworpen is, hoe vaak moet je dan veranderen? Net als je berichten die je online plaatst, moet je content actueel zijn om een positief effect te hebben op hoe jouw doelgroep tegen jouw merk aankijkt. Kijk maar eens hoe jij reageert als je te lang en/of te vaak dezelfde reclame ziet. Dat gaat irriteren. En dan heeft dat een negatief effect op jouw merk.
Maar hoe zit dat dan met de kracht van herhaling?
Het is van belang dat je dus goed gezien wordt en dat je doelgroep niet geïrriteerd raakt. Dat bereik je door je campagne in ‘stukken’ te hakken. Dezelfde boodschap, dezelfde huisstijl, maar dan net even anders. Bv door op ieder ijkpunt in een klantenreis (customer journey) je aanbod aan te passen aan de behoefte/vraag van je doelgroep op dat moment.
Deze vraagstukken kunnen voor jouw merk best lastig zijn. Gelukkig weten we in de keuken van de ReclameSjef daar prima raad mee!
Meer ReclameSjef
Alle getoonde werken zijn auteursrechtelijk beschermd / © 2022 – de ReclameSjef / Met liefde bereid in de keuken van de ReclameSjef